Xavier Domènech: “No posem data de caducitat a un dret inalienable, hem de seguir treballant dia a dia per fer-lo a efectiu”

Catalunya en Comú segueix sumant suports internacionals per la celebració d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. Aquest divendres, el coordinador general de CatComú, Xavier Domènech, juntament amb el coordinador de Relacions Internacionals, Ernest Urtasun, han comparegut en roda de premsa acompanyats pel vicepresident del Parlament Europeu i cap de la delegació de Syriza a Europa, Dimitrios Papadimoulis, que ha expressat el seu suport al dret a decidir dels catalans i les catalanes.

Papdimoulis ha reclamat “una solució política al conflicte” i ha reclamat “una sortida dialogada”, que segons l’europarlamentari grec “hauria de passar per un referèndum que complís les recomanacions de la Comissió de Venècia”. El vicepresident del Parlament Europeu també ha subratllat la importància dels processos de confluència arreu d’Europa, que ha dit que són “més necessaris que mai amb l’augment de l’extrema dreta”, i en aquest sentit ha posat en valor l’exemple de Catalunya en Comú.

Per la seva banda, Domènech ha destacat l’augment dels suports al referèndum “malgrat el bloqueig i les agressions del PP”. El coordinador general de Catalunya en Comú ha defensat “no posar data a un dret inalienable”, sinó que el que cal és “seguir treballant dia a dia per fer-lo a efectiu”. En aquest sentit, Ernest Urtasun ha subratllat que la feina dels comuns per a seguir sumant suports al referèndum “no s’atura”.