La presidenta del grup, Jéssica Albiach, avisa que “no hi ha millor antídot contra l’extrema dreta que les polítiques socials”

La presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ha alertat avui al ple del Parlament que el Govern es troba “a la deriva”, que “ni governa, ni lidera, ni és clar”, i ha reclamat la construcció d’un “bloc social ampli i de progrés” que tingui present que “no hi ha millor antídot contra l’extrema dreta que les polítiques socials”. En aquest sentit ha interpel·lat a ERC: “Han de decidir entre la via eslovena d’un govern a la deriva o la construcció d’una majoria progressista nova”.

I és que, ha alertat Albiach, el Govern “ni resol la fractura social causada per la desigualtat i les retallades, ni treballa per la construcció de grans aliances i consensos de país en favor del dret a decidir”. “Tenim un Govern en crisi crònica, que fa aigües, que està en descomposició”, ha avisat, alhora que ha criticat que l’Executiu no hagi presentat uns pressupostos “socials i expansius”, no “redistribueixi la riquesa” i faci “una reforma fiscal perquè el 2% pagui més” ni aprovi els Pressupostos Generals de l’Estat, els “més d’esquerres i més socials de la democràcia”.

“Començo a pensar que tenim un Govern que ni vol governar ni vol aprovar uns pressupostos, vostès estan demanant a crits una pròrroga”, ha dit la diputada.

La presidenta de CatECP també s’ha dirigit als socialistes catalans per advertir-los que “l’aplicació del 155 seria un error històric que tancaria la finestra d’oportunitats que tenim per dialogar i que cada dia es fa més petita”. Així mateix, ha sostingut que “no pot ser que el Consell de Ministres vingui a passejar-se per Barcelona”, sinó que el que cal és “una proposta política i tornar a reactivar les majories de la moció de censura”.