El grup parlamentari demana la compareixença urgent del Conseller de Territori i Sostenibilitat i avisa que “14.000 famílies a Catalunya tenen en risc la seva feina i el seu negoci”

Catalunya en Comú Podem ha demanat avui la compareixença urgent del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per explicar el decret llei per regular les llicències de vehicles sense conductor (VTC), amb les quals operen empreses com Uber i Cabify. Un decret que el grup parlamentari considera un “atac al taxi” que “posa en risc la continuïtat del sector”.

La diputada Yolanda López considera que el decret de la Generalitat “és totalment insuficient”, en fixar un temps de pre-contractació de les VTC de 15 minuts, lluny del marge entre sis i dotze hores que reclama el sector del taxi. Aquest decret, avisa “converteix el servei VTC en un servei de taxi”. “Aquesta decisió posa en risc la continuïtat del sector de taxi, amb més de 14.000 famílies a Catalunya que tenen en risc la seva feina i el seu negoci”, alerta.

El diputat de David Cid, per la seva banda, ha recriminat al Govern que “no pot traspassar la responsabilitat de regular el sector dels VTC a l’Àrea Metropolitana”. “El caos i desgovern de la Generalitat no pot servir d’excusa per traspassar la decisió a l’AMB. Cal que el govern de la Generalitat actuï”, ha dit.