La presidenta del grup, Jéssica Albiach, convoca a la vaga del 8M i recorda que “ser un govern feminista és apostar per polítiques públiques feministes amb inversió real”

La presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ha insistit avui en que “si el Govern de la Generalitat no surt de la paràlisi, Torra s’ha de sotmetre a una qüestió de confiança”. Albiach ha fet referència a la “deixadesa de funcions” i a la incapacitat del Govern Torra-Aragonès per “donar resposta a les 10 propostes socials de CatECP pels pressupostos, que estan sobre la taula des del 29 de novembre”. Per a la presidenta, la proposta presentada per l’Executiu és “insostenible”, i ha afirmat que “és evident que mai va haver-hi una voluntat real d’aprovar els pressupostos”. “Comencem a veure que una part del Govern es troba ja més còmode en un escenari de convocatòria d’eleccions anticipades”, ha etzibat.

“Si el Govern és incapaç d’utilitzar l’instrument més potent del que disposa per a afrontar els problemes quotidians de la ciutadania de Catalunya”, ha continuat la presidenta, “exigim que el President Torra es sotmeti a una qüestió de confiança per veure si té el suport parlamentari d’aquesta cambra”. “El Govern està paralitzat, fins i tot la portaveu d’ERC ho reconeix, tot i que ens sorprèn que parli com si no en formessin part”, ha dit Albiach.

La diputada ha aprofitat també per convocar a la vaga del proper 8 de març. “Aquest divendres tenim una nova jornada històrica amb una vaga feminista que vol mostrar que juntes podem canviar-ho tot. Estem vivint temps de revolució de les dones i el feminisme ha vingut per quedar-se i construir una societat més lliure i més igualitària”, ha reivindicat. “Des de CatECP ens sumem a la vaga feminista i fem una crida a participar-hi a totes les ciutadanes i institucions”, ha afegit. A més, ha explicat que les diputades que del grup donaran el salari d’aquest dia a la caixa de resistència del moviment feminista, i ha animat a la resta de grups parlamentaris i càrrecs públics a que facin el mateix.

Seguint amb aquesta qüestió, Albiach ha recordat que ser un govern feminista “no és posar-se un pin el 8 de març”. “Ser un govern feminista és apostar per polítiques públiques feministes amb inversió real i no simbòlica, calen més recursos, compromisos reals i equitat territorial”, ha detallat. “I ser feminista també és no pactar ni acceptar els vots de partits que fan caceres de bruixes a qui treballa en defensa dels drets de les dones”.