La presidenta del grup, Jéssica Albiach, reclama a Torra que miri “més a Catalunya i menys a Eslovènia” i presenti “uns pressupostos socials i expansius”

La presidenta de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Jéssica Albiach, s’ha dirigit avui a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per demanar-los que “sigui valenta i tingui coratge” i se sumi a “l’exigència de rectificació” sobre la via eslovena. En la sessió de control al Parlament, Albiach ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que miri “més a Catalunya i menys a Eslovènia”. “Si ho fes, no els hauria agafat per sorpresa la tardor calenta de mobilitzacions per una vida digna, i estarien preparant uns pressupostos socials i expansius”, ha afirmat.

La diputada ha recordat a Torra que els eslovens “van tirar endavant després d’un referèndum amb un resultat incontestable, en que més del 90% estava a favor de la independència”, mentre que a Catalunya els partits que donen suport al Govern “han reconegut en públic” que la DUI va ser un error perquè “no hi havia suport social suficient, no s’havien mesurat bé els costos i tampoc hi havia reconeixement internacional”.

En aquest sentit, la presidenta de CatECP ha avisat que “Catalunya és un país extraordinàriament plural” on hi ha “una majoria social que té sentiments nacionals complexos i importants vincles amb la resta de l’estat”. “No poden tirar pel dret i deixar-los enrere”, ha defensat. Davant d’això, ha reiterat a ERC que “no hi ha suficient en dir que aposten per la via escocesa”, perquè  “formen part del Govern” i per tant “han de sumar-se a l’exigència de rectificació”.