La presidenta del grup, Jéssica Albiach, reclama avançar per la via del “diàleg” i la “bilateralitat”

La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Jéssica Albiach, ha reclamat avui al president de la Generalitat, Quin Torra, que en la seva reunió amb Pedro Sánchez també “posi sobre la taula” les reivindicacions socials de la “tardor calenta”. “A més de plantejar-li la necessitat d’una sortida democràtica i dialogada al conflicte i la superació de la judicialització, està disposat a tractar les reivindicacions que han plantejat els professionals sanitaris, el professorat, els treballadors i treballadores públics, els bombers o els mossos? Escoltaran els carrers i ho traslladaran a la reunió?”, li ha preguntat.

En la sessió de control al Govern, Albiach ha subratllat que aquesta setmana és “important” per “avançar en el diàleg i la bilateralitat”. “Malauradament, estem envoltats de soroll després de l’amenaça del 155 però també de les seves ocurrències de la via eslovena”, ha lamentat. “Després de tot, aquesta reunió es produirà, però en una posició més feble per la seva desorientació i les seves batalles internes”, ha apuntat. Malgrat tot, ha insistit en què la trobada hauria de ser un primer pas per a establir les relacions bilaterals que Catalunya necessita”.

La presidenta de CatECP també ha demanat a Torra que prioritzi el “diàleg dins de Catalunya” i reactivi la Taula pel Diàleg, que es troba “bloquejada”. “Estic convençuda que, més enllà de les gesticulacions buides, hi ha una majoria de catalans que volen avançar per la senda del diàleg i l’acord”, ha reblat.