El diputat David Cid li reclama “com pensa teixir aliances amb la resta de comunitats autònomes” i demana informació sobre la reunió mantinguda amb la Ministra d’Hisenda

Catalunya en Comú Podem ha registrat avui la sol·licitud de compareixença del Conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonés, perquè expliqui davant la comissió parlamentària la renúncia del Govern de la Generalitat a assistir al Consell de Política Fiscal i Financera que tindrà lloc aquest dijous. “Defensem que Catalunya ha de tenir una relació bilateral amb l’Estat, però no podem deixar buit cap espai on defensar els interessos de Catalunya, per més difícil que sigui”, assenyala el diputat David Cid, que subratlla que “els marcs multilaterals també són importants per teixir aliances”.

“El Departament d’Economia ha de treballar per teixir aliances amb altres comunitats autònomes que també pateixen problemes d’infrafinançament i fer pedagogia sobre les necessitats que té Catalunya. Això no es fa només amb les relacions bilaterals amb l’Estat”, apunta Cid. Precisament, CatECP demana la compareixença d’Aragonés perquè expliqui “com pensa teixir” aquestes aliances per tal de treballar per “un millor finançament” i abordar aspectes com els objectius dèficit, els deutes de l’Estat amb Catalunya o la reestructuració del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

Així mateix, el grup parlamentari demana informació al conseller sobre la reunió que el passat 12 de juliol va mantenir amb la Ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, “especialment pel que fa a l’objectiu de reducció del dèficit i sobre la reestructuració del FLA”, especifica el text. En aquest sentit, CatECP defensa que l’objectiu de dèficit per a Catalunya del proper 2019 passi del 0’1% al 0’4%, i no es quedi en el 0’3% anunciat pel Govern de Pedro Sánchez.