La portaveu del grup parlamentari, Susanna Segovia, expressa preocupació i alarma pel processament de 30 persones per l’organització de l’1O

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Susanna Segovia, ha volgut començar la roda de premsa expressant lamentant el processament de 30 persones per l’organització de l’1O, notícia coneguda aquest mateix matí. “Estem preocupats i alarmats perquè la jutgessa hagi decidit processar 30 alts càrrecs, empresaris i els directors de TV3 i Catalunya Ràdio per la seva participació en l’organització de l’1O”, ha dit Segovia. “Continuar pel camí de la judicialització política ens ha portat a aquesta situació de bloqueig actual, de la que només sortirem amb política i diàleg”, ha afegit la portaveu.
Justament demà CatECP porta al ple una moció que inclou el rebuig a la judicialització de la política i la demanda de la llibertat dels presos polítics. “Hem de recuperar els grans consensos de la societat catalana per superar el bloqueig i fer avançar Catalunya”, ha explicat Segovia. Entre aquests consensos també hi ha el referèndum: “Celebrem que ERC el recuperi al seu programa després de cinc anys de no incloure’l i de considerar-lo una pantalla passada, confiem en que donaran suport a la moció”. La moció també contempla el blindatge dels drets socials i la derogació de la reforma laboral i de l’article 135 de la Constitució.
Per últim, la portaveu s’ha referit al decret d’habitatge la convalidació del qual s’ha de votar demà al ple del Parlament: “És un decret fet d’esquenes a la resta de grups polítics i sobretot d’esquenes a la ciutadania”. “Dissabte els carrers es van omplir de gent reclamant poder accedir a un habitatge digne, i el decret no dona resposta a aquesta demanda”, ha afegit Segovia. El decret no té el suport suficient per tirar endavant, i és per això que des de CatECP s’ha demanat al Govern que el retiri. “Llavors podrem començar a treballar en un nou text”, ha conclòs la portaveu.