La comissió de Territori aprova la sol·licitud de compareixença presentada per David Cid perquè expliqui els nombrosos projectes urbanístics que amenacen amb convertir la Costa Brava en “la costa del ciment”

El grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, a través del diputat David Cid, ha aconseguit forçar la compareixença al Parlament del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, perquè doni explicacions sobre la proliferació de projectes urbanístics a zones protegides o d’interès natural a la Costa Brava. “La Costa Brava va camí de convertir-se en la costa del ciment”, ha assegurat el diputat.

Catalunya en Comú Podem és un grup parlamentari que durant tota la legislatura ha presentat nombroses propostes de resolució, amb les demandes de la plataforma SOS Costa Brava, en defensa d’espais naturals de Begur, Cadaqués, L’Escala, Pals, Palafrugell, Tossa de Mar o Palamós, i fins i tot va portar al Debat de Política General una iniciativa que va ser aprovada per la cambra catalana. Precisament sobre aquesta resolució, David Cid ha preguntat avui al Govern en comissió “quin és el grau de compliment dels acords que es van assolir en aquella proposta de resolució”.

Els acords de la resolució incloïen reunir-se amb la Plataforma SOS Costa Brava i les administracions locals per acordar solucions als més de 2.225 nous habitatges que es volen edificar a la Costa Brava, fer tot el possible per aturar i/o minimitzar els nous projectes urbanístics que es volen posar en marxa a la Costa Brava, i modificar “de manera urgent” el Pla Director Urbanístic del sistema costaner, o aprovar altres figures jurídiques equivalents, per permetre la desclassificació de sòls urbanitzables per a evitar nous projectes urbanístics.

El diputat ha criticat l’actitud de l’Executiu envers els múltiples projectes urbanístics que amenacen zones protegides o d’interès natural: “el Govern i el Conseller miren cap a una altra banda”, i ha denunciat un nou projecte agressiu contra l’entorn natural als Jardins de Sa Riera, amb 52 nous habitatges projectats. “De debò que el Conseller no ha de venir a comparèixer al Parlament?” És increïble que ho haguem de demanar”.