La portaveu de Catalunya en Comú Podem recorda que Endesa, Iberdrola i Naturgy han tingut 4.121 milions de beneficis nets de gener a setembre

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Susanna Segovia, ha reclamat avui al Govern de la Generalitat que pressioni les empreses subministradores de serveis bàsics perquè no realitzin talls a les famílies en situació de vulnerabilitat. En la sessió de control al Govern, ha preguntat a la Consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, en quin estat es troben els convenis que ha de signar la Generalitat amb aquestes empreses en el marc de la Llei 24/2015.

“Què fa el seu Govern perquè les empreses facin el que diu la llei, que garanteixin no tallar el subministrament a persones en situació de vulnerabilitat, i resoldre l’endeutament acumulat de les famílies?”, ha exposat Segovia, que també ha denunciat l’assetjament de les companyies. “Només a Barcelona hi ha hagut 2.300 queixes per assetjament aquest 2018”, ha avisat. A més, la diputada ha lamentat que el Govern estigui “marejant” els responsables municipals de Barcelona que volen signar el conveni amb l’empresa pública Barcelona Energia.

Segovia ha subratllat que Endesa, Iberdrola i Naturgy comprenen el 90% del sector i han tingut 4.121 milions de beneficis nets de gener a setembre. “I no signen els convenis per respectar els drets de les persones amb pobresa energètica”, ha criticat. “A qui tenen por? Pressionin ales empreses perquè compleixin”, ha conclòs.