El grup dels Comuns defensa la comissió d’investigació per posar llum sobre la “falta de transparència en l’adjudicació”, els “sobrecostos”, o les “modificacions legislatives per blindar una inversió milionària”

El diputat de Catalunya en Comú Podem (CatECP) David Cid ha defensat avui al ple del Parlament la creació de la comissió d’investigació sobre el projecte Castor, impulsada pel seu grup. Un projecte que ha qualificat de “desastrós i ruïnós” i “el símbol de elits extractives que han construït les infraestructures per al seu propi benefici: autopistes sense cotxes, trens sense passatgers i finalment: depòsits sense gas”.

El diputat ha instat la Cambra catalana a posar llum sobre elements com la “falta de transparència en l’adjudicació”, els “sobrecostos en l’execució del projecte” o les “modificacions legislatives per blindar una inversió milionària”, i ha recordat que la “responsabilitat” del fracàs del Castor és “compartida entre el PP i el PSOE”.

En aquest sentit, ha repassat els fets començant per “l’error de planificació de la política energètica de l’Estat”, i seguint per un “procés administratiu ple d’ombres” i un “reial decret amb condicions molt avantatjoses, en què l’empresa recupera la inversió fins i tot en cas de negligència o mala pràctica”. El diputat ha subratllat que el cost net total de la inversió va ser pagat “íntegrament” per l’Estat: “1.649 milions d’euros pagats només en 35 dies i repercutits en la factura del gas en una època de retallades i de pobresa energètica”, ha denunciat.