La portaveu del grup, Susanna Segovia, anuncia que el seu grup insistirà avui en la necessitat de bastir “un front ampli contra la repressió i retallada de drets”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Susanna Segovia, ha reclamat avui al Govern de la Generalitat que “es prengui seriosament” la Taula de Diàleg i ha criticat que no els hagi fet arribat “cap document ni concreció sobre ordre del dia”. “És a dir, cap mena de proposta”, ha lamentat. Segovia ha  anunciat que en la trobada d’avui insistirà en la necessitat de bastir “un front ampli contra la repressió i retallada de drets”.

A més, ha reiterat l’aposta del seu grup perquè la Taula de Diàleg abordi el pacte de claredat sobre “com s’ha de concretar l’exercici del dret a decidir”. En aquest sentit, ha interpel·lat el PSC perquè “entomi amb valentia aquest neguit que té la societat catalana i fins i tot part dels seus votants”.

Mateixos perceptors que amb la Renda Mínima d’Inserció

Sobre les dades de perceptors de la Renda Garantida de Ciutadania fetes públiques aquest dilluns pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la diputada ha dit “no entendre el triomfalisme del Govern” perquè un any i mig després de l’aprovació de la llei “tot just s’està arribant als nivells de perceptors d’abans d’aprovar-se la renda garantida”. Segovia ha alertat que només s’estan atorgant “el 20% de les sol·licituds d’accés” i que dels més de 9.300 recursos per denegació presentats, només se’n han resolt un 14%.

Col·laboració dels Mossos amb Desokupa

Per últim, la portaveu dels comuns al Parlament ha anunciat el registre d’una proposta de resolució per instar el Govern a garantir que no es tornin a donar les col·laboracions entre els Mossos d’Esquadra i empreses com Desokupa en desallotjaments. “El Govern ha de complir la llei 24/2015, no té cap excusa per no fer-ho, garantir l’allotjament a totes les famílies abans de ser desnonades i no posar els Mossos al servei d’empreses mafioses”, ha dit.