La diputada Marta Ribas reclama un “canvi radical” d’unes polítiques públiques “febles i ineficients”

La diputada de Catalunya en Comú Podem (CatECP) Marta Ribas ha reclamat avui al Conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, que dobli la inversió pública en polítiques destinades a la infància per pal·liar el 28,5% de menors en risc de pobresa que existeix actualment a Catalunya. Ribas ha reclamat un “canvi radical” en les polítiques d’infància perquè, ha dit, les actuals són “febles i ineficients”. “Està disposat a doblar el percentatge del PIB català que es destina a la infància? Si no comencem per aquí res resultarà creïble”, li ha etzibat.

En una interpel·lació parlamentària, Ribas ha fet seves les demandes de les entitats que treballen en l’àmbit de la infància i ha reclamat al conseller que aposti per una inversió pública “valenta” en l’àmbit de les rendes, l’habitatge, la salut i l’educació. En aquest sentit, ha plantejat la necessitat de crear una prestació per infant “en què la titularitat sigui de l’infant” . També d’abordar els “problemes d’habitatge d’infants que no tenen llocs per estudiar, relaxar-se i ni tan sols per jugar”, i aspectes com els “problemes greus de salut mental”, que ha avisat que “es multipliquen per tres i per quatre en els casos de pobresa”.

La diputada ha alertat que tenir fills “és un factor extra de risc de pobresa” i ha subratllat que les llars amb infants a càrrec tenen 9 punts de pobresa més que les famílies sense fills. Com a exemple de la “ineficàcia” de les polítiques actuals, ha posat de relleu que mentre les transferències socials fan baixar el risc de pobresa en la gent gran en més d’un 80%, en el cas de la infància el percentatge “únicament” arriba al 25%. “No estem protegint com cal els drets de la població més vulnerable”, ha constatat.

“Fent el mateix, no canviarà el resultat. Fins a quin punt està disposat a canviar radicalment les polítiques d’infància i on posem el focus?”, ha preguntat al conseller.