La comissió promotora de la RGC i vàries entitats socials han demanat la dimissió dels consellers de Treball, Afers Socials i Famílies i d’Economia, Chakir el Homrani i Pere Aragonès
Aquest dijous al matí, persones afectades per “denegaments injustos” de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) i representants de moviments socials -la Marea Pensionista, l’Assemblea Groga i el sindicat IAC, entre d’altres- s’han concentrat davant el Departament de Treball de la Generalitat per reclamar el ple compliment de la llei.

Després d’informar públicament dels “greus incompliments de la llei”, així com de les iniciatives legals, parlamentàries i socials en marxa per revertir-ho, els organitzadors de la protesta han llegit a la moció aprovada per unanimitat pel ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que recull les demandes cursades per la Comissió Promotora de la RGC. També s’ha informat que els ajuntaments de Cornellà i Santa Perpètua de Mogoda han aprovat mocions similars, i que noves mocions estan en curs.

A continuació, tres persones que han patit la denegació de la sol·licitud han denunciat la seva situació, de qui fan responsable al Departament de Treball. A la concentració s’han aixecat un centenar de cartells amb les imatges dels consellers del govern de la Generalitat Chakir el Homrani i Pere Aragonès, als qui s’exigeix ​​la dimissió per “robar el dret a la RGC”.

Després d’anunciar una nova concentració davant el Departament de Treball pel mes vinent -en concret pel dijous 7 de març, a les 11 del matí, al carrer Sepúlveda, 148-, s’ha donat per finalitzada la concentració amb una traca de petards, al crit de: “Els drets es defensen governi qui governi!”.