L’eurodiputat d’Izquierda Unida trasllada a l’Alta Representant de la UE per a Afers Exteriors la necessitat d’obrir “un diàleg oficial” amb Damasc

L’eurodiputat d’Izquierda Unida Javier Couso i l’Alta Representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors, Federica Mogherini, es reuniran properament per intercanviar punts de vista sobre la situació de la guerra a Síria. La trobada, que està pendent d’una data definitiva, va ser sol·licitada pel mateix Couso dilluns passat, després de la seva visita amb altres dues eurodiputades del grup dels Verds i del grup dels Liberals al Líban i Síria a principis d’aquest mes. La cap de la diplomàcia europea va acceptar la proposta de reunió, a falta de fixar un forat a la seva agenda.

En la seva sol·licitud, Couso, que és vicepresident de la comissió d’Afers Exteriors del Parlament Europeu, va informar Mogherini del seu viatge i de les diverses reunions que va mantenir amb el president Bashar al Assad, membres del parlament sirià i diferents líders religiosos.

També li va transmetre la necessitat d’analitzar conjuntament la situació a Síria i dialogar sobre la posició de la Unió Europea pel que fa al conflicte, “començant per l’obertura d’un diàleg oficial” amb Damasc “i la normalització de les relacions amb les institucions sirianes”.

Finalment, Couso va explicar a Mogherini que, des del seu punt de vista, “per arribar a un acord de pau just i durador”, l’única via serà la de “seure a negociar a tots els contendents que no siguin organitzacions terroristes”.

L’eurodiputat elaborarà a les pròximes setmanes un informe sobre aquest viatge i el traslladarà tant a la comissió d’Exteriors de l’Eurocambra, com a la mateixa Mogherini.