Gemma Lienas diu a la consellera Munté que alguna cosa està fallant en la feina que fa l’Executiu i li recrimina que no destini prou recursos a aquest àmbit

La diputada de CSQEP Gemma Lienas ha demanat avui al Govern de la Generalitat que impliqui “en l’avaluació a la Coordinadora del grup de violència masclista i a les entitats de dones” i que no els amagui informació, “com estan fent amb aquesta avaluació i amb els dos informes sobre violència masclista que vostè es nega a fer públics”. Lienas ho ha fet en seu parlamentària en una pregunta a la consellera Neus Munté, en la sessió de control al Govern.

“El fet que no facin públiques les avaluacions o els resultats dels estudis que des del seu departament encarreguen resulta francament estrany, completament contrari a les lleis de transparència i no permet establir mesures correctives en la planificació, coordinació i recursos contra la violència masclista”, ha dit Lienas.

La diputada creu que alguna cosa “està fallant quan en dos mesos des de l’inici de l’any ja hem de comptabilitzar dues dones assassinades a Catalunya”, i en aquest sentit ha recriminat al Govern de la Generalitat que “no fa servir tots els recursos per eradicar la violència masclista”.

La diputada de CSQEP ha criticat que mentre el Govern no fa servir tots els recursos, l’Executiu és “tolerant amb moltes i diverses manifestacions de micromasclismes, de violències quotidianes, dones que pateixen una agressió sexual se senten mal ateses quan van a denunciar-la i són doblement victimitzades”. “Dones que han estat agredides per les parelles no gosen denunciar perquè no reben prou ajuda psicològica, dones que han d’abandonar la seva llar fugint del botxí, es troben sense plaça a les cases d’acollida i els agressors viuen en una sensació d’impunitat, no només penal, sinó també social”, ha lamentat.

“Cal avaluar què està fallant per poder adoptar mesures correctores”, ha reblat Lienas.