Gemma Lienas es pregunta com pot ser que un fet “tant greu” hagi passat per alt als responsables d’infància de l’administració de la Generalitat

La diputada i portaveu adjunta de CSQEP, Gemma Lienas, ha exigit avui a la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, que doni explicacions sobre els 26 menors que han estat víctimes d’una productora de pornografia a Catalunya. “La consellera ha de donar explicacions immediates de com ha pogut passar que nens sota la tutela de la Generalitat hagin estat víctimes d’aquest abús”, ha dit Lienas, que ha reiterat la petició urgent de compareixença de la titular de treball, afers socials i família i que ho ha qualificat d’”intolerable”.

“Com és possible que ningú fins ara no s’hagués adonat mai del que passava? Per molt menys, per sospites de vegades sense fonament, per denúncies anònimes, per valoracions més que subjectives l’Administració pot declarar en desemparament les criatures d’una família i endur-se-les. Com pot ser, doncs, que un fet tan greu i amb tantes criatures implicades els passés per alt?”, s’ha preguntat Lienas, que ha recordat que CSQEP ja va posar en evidencia al Parlament que cal revisar el sistema de protecció a la infància de Catalunya.