La diputada Marta Ribas denuncia les males condicions que pateixen els usuaris i lamenta que “ERC no estan actuant gaire diferent del que ha fet Convergència en els darrers anys”

La diputada de Catalunya Sí que es Pot Marta Ribas ha emplaçat avui el Govern de la Generalitat a licitar de nou la gestió de cinc residències de gent gran de Barcelona en mans de la UTE Ingesan-Asproseat (filial de la constructora OHL) que han provocat les protestes dels usuaris i dels seus familiars per les males condicions en què es troben els centres. Ribas ha denunciat que les adjudicacions deriven de “plecs mal fets” perquè, entre d’altres aspectes, “s’han acceptat condicions d’oferta de preu que eren clarament baixades temeràries. Fins a un 15% per sota del preu”. “Ens fan arribar a la conclusió que el seu model és convertir serveis públics en encara en menys públics, menys dignes, i menys centrats en les persones”, ha assenyalat.

En aquest sentit, la diputada de CSQEP s’ha dirigit a la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, per lamentar que “ERC no està actuant gaire diferent del que ha fet Convergència en els darrers anys”. I és que la baixada de qualitat en el servei externalitzat ha originat situacions com que només hi hagi “un gericultor per planta per la nit”, el que provoca que es donin “casos de no poder anar al bany quan ho necessiten i que hagin de dur bolquers per a resoldre-ho en persones grans que no tenen incontinències”. “Les fem més dependents del que ja eren”, ha criticat, alhora que ha apuntat que també es donen “casos d’infeccions evitables”, “alimentació deficient”, i “queixes constants sobre l’atenció mèdica professional que reben en aquests centres”.

Davant d’aquesta situació, la diputada ha lamentat que s’hagi hagut de donar un cas de sarna en una de les residències perquè la conselleria hagi intervingut. Ribas ha preguntat a la consellera si aquestes situacions es poden estar donant en més centres i ha reclamat una “solució immediata per al cas d’aquestes cinc residències”. “Cal garantir una nova licitació d’immediat, el proper juliol, i en condicions diferents, que garanteixin un servei digne”, ha mantingut. “No hi ha punt mig possible. O s’està amb qui clarament pretén especular i enriquir-se sense importar-li trepitjar drets, o s’està en la defensa d’uns serveis públics de qualitat i dels drets dels usuaris”, ha conclòs.