Marta Ribas: “Ahir que s’havia de declarar la independència es va declarar que seguim sent un país venut al joc i la precarietat”

La diputada de Catalunya Sí que es Pot Marta Ribas ha assenyalat que ahir, que es complien 18 mesos de la investidura de Carles Puigdemont i “que s’havia de declarar la independència”, en comptes d’això “es declarava que seguim sent un país venut al joc, la precarietat i el turisme de poca qualitat”, en referència a l’anunci del projecte de Hard Rock Entertainment World a Tarragona, que no suposa “cap guany real pel país ni una aposta estratègica pel futur”. I és que l’inicialment conegut com a Barcelona World “continuarà basant-se en la precarietat laboral i en l’economia especulativa”, ha dit.

En aquest sentit, Ribas ha afirmat que han estat “18 mesos que porten a més del mateix que el Govern Mas, ara amb Junts Pel Sí i la CUP”. “Hem tingut un Govern que parla i no fa”, ha apuntat, doncs “només ha aprovat 5 de les 45 lleis que havia anunciat i ha incomplert la majoria de resolucions i mocions aprovades al Parlament”. “Ni tan sols ha estat capaç de refer la retallada de la Renda Mínima d’Inserció feta el 2011 pel Govern Mas”, ha destacat.

En contraposició, la diputada de CSQEP ha celebrat que “la batalla i el treball de molta gent” aconseguirà demà l’aprovació al Parlament de la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania, “un dret subjectiu, de dignitat i justícia que fa front al principal problema del nostre país, que és la desigualtat”. “Arribem a aquest punt gràcies a la feina constant i perseverant de moltíssima gent i d’organitzacions durant anys”, ha emfatitzat Ribas, que ha recordat el treball dels sindicats perquè aquest dret aparegués a l’article 24.3 de l’Estatut i la posterior lluita per tirar endavant la ILP, recollint més de 121.000 signatures, i “seguint pressionant i empenyent-nos perquè el Parlament acabés tancant el text”.

“El Parlament ha estat molt lent, perquè CDC va prémer el fre perquè no es tramités a la legislatura passada”, ha criticat la diputada, que ha instat el Govern a dur a terme “un canvi de polítiques fiscals a Catalunya” per “implementar en la seva totalitat” i “incrementar” la Renda Garantida de Ciutadania. “Som un país ric i ens podem permetre polítiques de redistribució, que han de comportar unes polítiques fiscals diferents, gravant més a qui més té i gravant més el patrimoni”, ha sentenciat.