Joan Coscubiela reitera que el seu grup és “ferm partidari” del Procés Constituent però no d’un que estigui “al servei de la supervivència de Puigdemont”

El portaveu del grup de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, ha qualificat avui de “forta degradació” del Parlament el fet que avui a la Junta de Portaveus de la cambra s’hagin portat unes conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent “que no es corresponen amb el que es va votar ahir en aquesta comissió”. Per aquest motiu, Coscubiela les ha qualificat de “conclusions falsificades”, i ha acusat a JxS i la CUP de “posar el Parlament al servei de la supervivència del Govern”.

El portaveu de la confluència ha refermat el compromís del seu grup amb l’impuls d’un Procés Constituent: “Som ferms partidaris”, ha afirmat, “perquè estem profundament convençuts que el pacte constitucional del 1978 està absolutament esgotat”. Tanmateix, Coscubiela ha advertit que això no vol dir que Catalunya Sí Que es Pot vulgui participar “de qualsevol Procés Constituent”. “Creiem que plantejar un Procés Constituent que des del començament ja determina la forma d’estat sense haver demanat la opinió de la ciutadania de la única manera possible, a través d’un referèndum malgrat les seves dificultats, és fer trampes”, ha assegurat el diputat.

Coscubiela ha explicat que el seu grup entén un procés constituent com “un mecanisme d’empoderament de la ciutadania”, on aquesta participa i és “protagonista” del model de societat i d’Estat que volen pel seu país. És per això que el diputat ha insistit en què el seu grup “batallarà per intentar salvar el Procés Constituent dels qui l’han posat al servei de la seva pròpia supervivència”, i ha anunciat que han plantejat conclusions alternatives que esperen poder defensar en el ple del Parlament.

“No estem disposats a participar en aquest engany”, ha dit Coscubiela, manifestant que les conclusions de la comissió, basades en la unilateralitat, només tenen per objectiu “la supervivència del Govern de Puigdemont a través del vot de la qüestió de confiança, que ja s’està configurant com un veritable xec en blanc a la seva continuïtat”, ha sentenciat.