Lluís Rabell diu que el document conjunt presentat pels grups que donen suport al Govern és una “profunda decepció” perquè no recull totes les sensibilitats presents en el Parlament ni en la societat catalana

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha argumentat avui el posicionament contrari del seu grup en tots aquells punts de les conclusions de JxS i la CUP que opten per la unilateralitat i obvien la celebració d’un referèndum previ per saber les opinions de la societat catalana i per conèixer quina relació volen tenir amb la resta de l’Estat espanyol. Rabell ha qualificat les conclusions conjuntes dels dos grups que donen suport al Govern com una “sincera i profunda decepció”, ja que no recullen totes les sensibilitats presents al Parlament de Catalunya. És per això que Rabell ha anat una mica més enllà i ha situat el document presentat per ambdues formacions com un “acte propagandístic”.

El principal argument de Rabell ha estat la unilateralitat d’algunes de les propostes de les conclusions. “No podem compartir la línia d’unilateralitat que dóna per preestablert el procés constituent d’aquestes constitucions”, ha dit Rabell que ha afegit que això “és un full de ruta d’una part decidida a anar cap a la independència però no és un procés constituent”. Rabell ha recordat que “un referèndum pactat amb l’Estat i reconegut internacionalment i amb garanties democràtiques és indefugible per saber l’opinió de la societat catalana”. “És l’expressió de la ciutadania amb garanties democràtiques allò que dóna empenta al procés constituent”, ha afegit el president del grup de Catalunya Sí Que es Pot que ha recriminat a ambdós grups que “comencen per la desconnexió” i després farien la constitució.

Per a Rabell, les conclusions de JxS i la CUP insisteixen en “fer estret el marc de participació de la societat i donen per concloses coses que no estan decidides per la ciutadania” i que, ha dit, “ens separen dels sectors que també voldrien trobar una sortida democràtica per Catalunya”

D’aquesta manera, dels 11 punts que tenen les conclusions conjuntes de JxS i la CUP, Catalunya Sí Que es Pot ha votat a favor dels punts 2, 4 i 11, s’ha abstingut en el punt 3 i 8 i ha votat en contra de la resta de punts perquè opten per la via unilateral.