El diputat Marc Vidal demana al conseller Comín quan es desencallarà la construcció del nou hospital per les comarques gironines

El diputat per comarques gironines de Catalunya Sí que es Pot, Marc Vidal, ha reclamat avui al conseller de Salut, Toni Comín, que faci amb urgència una avaluació de la UCI pediàtrica i de la Unitat Neonatal de l’Hospital Doctor Trueta de Girona, que la presenti al personal que hi ha de treballar i que a partir d’aquesta avaluació, en un termini breu, “puguem tenir una unitat pediàtrica i neonatal a l’alçada d’uns serveis que són els de referència per totes les comarques gironines”. Perquè, ha recordat, tot el personal d’aquestes dues unitats han signat un comunicat en el que manifesten el seu descontentament amb el pla inicial presentat per Comín per considerar-lo insuficient i incapaç de cobrir les demandes d’uns serveis de referència.

Durant la seva intervenció, Vidal ha recordat que no s’han fet reformes estructurals al Trueta des de fa més de 30 anys de manera que la infraestructura està “obsoleta” perquè hi falta espai, i que aquest no compleix ni els mínims recomanats per les societats científiques internacionals ni pel mateix ministeri de salut. “Que està obsoleta perquè hi falta material i el que hi ha fa anys que no es renova, i que són unitats absolutament en situació d’estrès perquè hi ha el personal mínim imprescindible per atendre els pacients i les seves famílies i això implica un sobreesforç continuat”, ha posat de manifest.

“Sé que no estem en temps de fer volar coloms pels diners de què disposem”, ha reconegut Vidal que també ha recordat que les comarques gironines també estan pendents des de fa massa anys d’un nou hospital. “M’agradaria també que em digués com el pensa desencallar perquè també és urgent”, li ha demanat Vidal perquè “el fet d’estar-ne pendents tira enrere inversions importants en el Trueta actual”. “Però també sé i vostè sap que hi ha actuacions que són imprescindibles”, ha conclòs.