La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, ha fet la descoberta de la placa de la nova plaça del Moviment Obrer, junt amb Carlos Vallejo, president de l’Associació memorial Democràtic dels Treballadors de SEAT; Tomàs Martínez, veí i activista del barri per la memòria obrera i representants del Memorial Democràtic dels Treballadors SEAT

Aquesta plaça s’ubica en el gran espai que hi ha a la cantonada del passeig de la Zona Franca amb el carrer del Foc, i recorda els fets produïts el 18 d’octubre de 1971, quan els treballadors de SEAT van ocupar la fàbrica en protesta per l’acomiadament d’uns companys. La brigada politicosocial de la policia franquista s’havia introduït als tallers de SEAT i el nivell de conflictivitat era molt greu.

Aquell dilluns, la policia va entrar a la fàbrica i va carregar amb duresa contra treballadores i treballadors. Un d’ells, Antonio Ruiz Villalba, va caure abatut pels trets dels agents del règim. Durant l’acte, al qual ha representat a EUiA la responsable de Món del Treball, Núria Lozano,  s’ha fet la lectura d’un poema dedicat a Antonio Ruiz Villalba.