El 7 d’abril celebrarem, com cada any, el Dia Mundial de la Salut.

Després de la catàstrofe de la pandèmia Covid-19, el planeta encara viu una crisi molt greu. Europa no s’escapa d’aquest impacte històric i excepcional.

El Dia Mundial de la Salut d’aquest any subratlla encara més fortament el vincle entre l’àmbit social, econòmic i cultural i la salut. És urgent i essencial dirigir-se a l’objectiu de garantir a tot arreu i només la gestió de la salut pública.

L’EL dóna suport de manera universal a les mobilitzacions i accions que han proposat les xarxes i les organitzacions socials que treballen per la salut pública i la garantia de l’atenció sanitària.
També és important subratllar que les institucions de la UE i els governs dels països europeus han d’assumir ara i urgentment les seves responsabilitats i adaptar la seva resposta a la pandèmia.
En termes concrets, avui han de garantir que les vacunes estiguin disponibles per a tothom i el més aviat possible, així com que els interessos de les empreses farmacèutiques no passin per davant de la salut de les persones.

És amb aquestes motivacions que donem suport a la crida a signar la Iniciativa Ciutadana Europea (ECI) Right2cure quan demana:

– Vacunes gratuïtes, accessibles universalment i assequibles per a tots els països,
– Més transparència en totes les qüestions relacionades amb la pandèmia i que no es generi cap benefici a costa de les nostres vides,
– L’eliminació urgent de patents sobre vacunes i altres productes mèdics Covid-19,
– L’intercanvi de coneixements i coneixements tecnològics de les empreses farmacèutiques perquè la producció es pugui ampliar.

Us demanem que recordeu compartir aquesta campanya i demaneu que signeu l’ECI en cada comunicació i acció: No Profit on Pandemic

Compartim la idea que l’única manera de superar aquesta situació és mitjançant la solidaritat, una resposta suficient, ràpida i urgent en qüestions sanitàries, així com una reflexió seriosa per corregir els vells errors, per tal d’afrontar aquest virus i altres que amenacen. per arribar demà.

No Profit on Pandemic

# health4all
#noprofitonpandemia
#right2cure