El president de Catalunya en Comú Podem reivindica “debat, transparència i desbloqueig” i que es debati “no només de persones i de partits sinó de país”

El president del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Xavier Domènech, ha celebrat avui que la “via comuns” permetrà substanciar un ple per “parlar dels grans reptes del país”. En aquest sentit, ha reivindicat la necessitat de que hi hagi “debat, transparència i desbloqueig” i que es debati “no només de persones i de partits sinó de país”. “No pot ser que el debat actual sigui com es procedeix a una presidència simbòlica, sinó com sortim d’una situació gravíssima”, ha afirmat.

Domènech ha reivindicat així la proposta llançada pel seu grup parlamentari a principis de la setmana passada, “la de substanciar un ple per resoldre problemes i no per generar bloquejos; per parlar dels grans reptes del país i no parlar en despatxos sobre qui ha d’anar segon o tercer en un govern”. “Front la incertesa i la foscor que estem vivint des de fa setmanes, claredat: quines són les estratègies de desbloqueig”, ha defensat.

“Per alguns sembla que el rellotge no corre, i fa massa temps que corre pel país”, ha destacat. “Amb l’autogovern intervingut, amb 40.000 persones esperant per la RGC, davant incapacitat de recuperar l’autogovern per part de qui va guanyar les eleccions, veiem com elements claus del país com l’escola catalana es posen en risc”, ha relatat.

Pel que fa a les propostes presentades per JxCat i PSC i que també es debatran al ple de la setmana vinent, Domènech ha celebrat que tinguin punts en comú amb la de CatECP pel que fa a l’afirmació de sobirania del Parlament. Amb tot, ha criticat que la de JxCat “té una formulació ambigua, no sabem on ens duu”. “Ja n’hi ha prou de simbolismes, portem massa temps amb simbolismes que juguen amb els anhels del país, el que cal és una investidura efectiva”, ha continuat. El diputat també s’ha referit a la proposta dels socialistes per a que comenci a córrer el rellotge per a unes noves eleccions: “Nosaltres confiem en el que diguin els lletrats”.