El president de CatECP reivindica una “majoria alternativa” als blocs i exigeix al nou Govern una fiscalitat progressiva, revertir les retallades, recursos a les escoles bressol i baixar les taxes universitàries

El president de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Xavier Domènech, ha plantejat avui al ple del Parlament si “allò que és bo per fer fora el PP a Espanya” no ho és “per fer avançar Catalunya”. En aquest sentit, ha subratllat que dels blocs que “a Catalunya no es podien posar d’acord absolutament en res” ha sorgitla força política per fer fora el PP del govern d’Espanya”. Per això, ha posat en valor que s’hagi activat aquesta “majoria alternativa” al marge de la “dinàmica de blocs”.

En la seva intervenció al ple del Parlament després que el president Quim Torra hagi presentat el seu Govern, Domènech ha destacat que “s’ha obert una nova etapa política a Catalunya i a Espanya” i ha qüestionat que l’Executiu de Torra sigui “aquest Govern per una nova etapa”. “Crec que no, que està pensat per una etapa anterior, basada en legitimitats passades i no en oportunitats de diàleg i futur que s’obren. Espero estar equivocat”, ha dit.

Igualtat i Medi Ambient

El president de CatECP ha lamentat que el nou Govern de la Generalitat no inclogui conselleries d’Igualtat ni de Medi Ambient i ha exigit una fiscalitat progressiva, revertir les retallades del 2010, recursos a les escoles bressol i baixar les taxes universitàries. En aquest sentit, ha reclamat concreció al Govern de Torra. “Què es proposa aquest govern?”, ha preguntat. “Sabem el que no es proposa: ser capdavanter en la lluita contra el masclisme quan no decideix fer una conselleria d’igualtat, ni fer de l’agenda del canvi climàtic una prioritat quan no recupera la conselleria de Medi Ambient”, ha manifestat.

Així mateix, ha criticat que l’Executiu situï Universitat a la conselleria d’Empresa i Coneixement, fet que “implica situar la Universitat al servei d’interessos econòmics, legítims però no públics, sinó privats”. També ha reclamat que “si realment es volen prioritzar” les polítiques d’habitatge “es retirin totes les subhastes públiques d’habitatge i es col·labori amb els ajuntaments per destinar els immobles al lloguer social”.

Amb tot, Domènech ha mostrat “mà estesa” per tal que “tots i totes estiguem a l’alçada”, “per construir un país unit i més fort en la seva diversitat” o per “fer uns pressupostos realment dignes per a la nostra societat”.