El president de Catalunya en Comú Podem defensa “construir un gran bloc social i democràtic, pels drets i les llibertats” i lamenta que “els debats estigui sent més de poder i de partit que de país”

El president del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, ha instat avui les forces independentistes a abandonar els “debats legitimistes” i els ha demanat que se centrin en les vies més efectives per recuperar l’autogovern de Catalunya per poder “avançar”. En aquest sentit, ha defensat “construir un gran bloc social i democràtic, pels drets i les llibertats”, i ha lamentat que “els debats estiguin sent més de poder i de partit que de país”. “Necessitem un nou començament”, ha dit.

En la seva intervenció, que ha obert el ple del Parlament, Domènech ha refermat que l’autogovern de Catalunya “és previ a la Constitució i no pot ser intervingut per l’aplicació del 155”, però també que “la representació del poble de Catalunya no és fragmentable”. “No es poden crear altres institucions que fragmentin aquesta representació”, ha sentenciat.

El president de CatECP ha instat a recuperar l’abans possible l’autogovern per afrontar “els grans combats” que té el país, com el model d’immersió lingüística posat en qüestió pel 155, alhora que s’intenta perllongar el finançament públic de les escoles que segreguen per sexe, les 40.000 persones que estan esperant la Renda Garantida de Ciutadania, o les 120 famílies que estan a punt de perdre l’habitatge a Sant Joan Despí. Per això, ha alertat sobre una proposta d’investidura que pot dur “a més bloquejos”. “Jordi Sánchez té tot el dret a ser investit, però probablement no serà la drecera més ràpida per recuperar l’autogovern”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha avisat que “o s’utilitza l’autogovern de Catalunya per denunciar, encara que legítimament, la situació d’anormalitat democràtica, o recuperem l’autogovern com a eina de tots i totes, per començar a caminar i superar d’una vegada la situació actual”.

En l’inici de la seva intervenció, Domènech s’ha mostrat satisfet que la iniciativa de Catalunya en Comú Podem hagi permès que “comenci el debat polític” i ha criticat a Ciutadans el seu “espectacle” abans del ple: “Estic segur que aquests espectacles no interessen a la ciutadania, i no ajuden al desbloqueig”.