Més de 350 personalitats polítiques europees, eurodiputats i representats sindicals es reuneixen a la ciutat francesa per abordar els reptes europeus

Més de 350 persones es van reunir els passats 10 i 11 de novembre a Marsella per donar llum a un nou fòrum polític i social amb voluntat de tenir gran repercussió en el futur de la esquerra verda i progressista europea. Hi van assistir representants de forces polítiques des dels eurodiputats socialistes europeus a part del Verds  de Europa, però també personalitats polítiques europees, eurodiputats i representats sindicals, així com líders dels moviments alternatius arreu del nostre continent.

Durant dos dies s’han intercanviat punts de vista diversos en relació a temàtiques que preocupen a gran part de les majories socials europees: el Brexit, la solidaritat amb els immigrants, l’Europa del treball i els drets socials, el model de desenvolupament sostenible a escala mundial i la contribució europea a la pau i les llibertats, entre d’altres aspectes.

Aquest espai d’intercanvi, debat i iniciatives polítiques neix amb la voluntat de no competir amb altres Fòrum que ja existeixen i lluny de la urgència electoral del 2019 amb les futures eleccions al Parlament Europeu. En el seu ADN constitutiu hi figuren l’autonomia, la col·laboració i una perspectiva de futur.

La delegació catalana va estar integrada per l’eurodiputat Ernest Urtasun, la responsable d’Internacional d’EUiA, Alba Blanco; el responsable d’Europa, Ramón Luque; a més de Joan Carles Gallego i Jesús Hernández. Tots ells van participar en els diversos debats i van assumir les seves conclusions.

El Fòrum va concloure amb l’assumpció  de la crida final: Cap al segon Fòrum de la esquerra europea, verda i progressista .