La Cambra també insta el Govern a doblar el pressupost en infància als comptes del 2019

El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat avui desenvolupar en aquesta legislatura una prestació per fill a càrrec universal com a mesura per a combatre la pobresa infantil i l’exclusió social. La titularitat d’aquesta prestació seria de l’infant i aquesta hauria de cobrir “els mínims essencials per gaudir d’un nivell de vida adequat”.

Aquesta és una de les principals mesures aprovades avui a instàncies de Catalunya en Comú Podem al ple específic sobre infància, que també ha donat llum verda a la resolució de CatECP que insta el Govern a doblar la inversió en infància en els pressupostos del 2019. Ambdues resolucions han comptat amb l’oposició dels grups que donen suport al Govern però han tirat endavant amb els vots de la oposició.

L’abstenció del grup socialista ha fet decaure la resolució de CatECP que fixava una inversió mínima del Govern de 45 milions d’euros per a les escoles bressol, per tal de recuperar així el cofinançament per part de la Generalitat a les escoles bressol públiques de titularitat municipal.

En canvi, el grup parlamentari dels comuns ha arrencat el vot favorable del PSC a la resolució sobre habitatge que reclama al Govern de l’Estat que “garanteixi la regulació del mercat de lloguer per tal d’evitar els lloguers abusius”, una mesura no contemplada pel Decret Llei d’Habitatge impulsat pel Govern de Pedro Sánchez.