La portaveu de CatECP, Susanna Segovia, recorda que sense 28 milions d’euros per un pla de xoc contra les violències masclistes no hi haurà suport als pressupostos

4 milions més per l’Institut Català de la Dona, doblar els Serveis d’Intervenció Especialitzada i un 35% més de pressupost per als Serveis d’Informació i Atenció a les Dones, algunes de les mesures aprovades

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui incrementar en 4 milions d’euros el pressupost de l’Institut Català de la Dona, doblar el nombre de Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) en violències masclistes, fins a 16, i augmentar en un 35% la dotació pressupostària dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones. Aquestes són algunes de les propostes pressupostàries incloses a la moció presentada per Catalunya en Comú Podem (CatECP) i que han tirat endavant malgrat l’abstenció dels grups que donen suport al Govern, JxCat i ERC.

La portaveu dels comuns al Parlament, Susanna Segovia, ha avisat a la Consellera de la Presidència, Elsa Artadi, que el seu grup “no contemplarà en cap cas” donar suport als pressupostos de la Generalitat si aquests no inclouen “una aposta pressupostària suficient per a la lluita contra les violències masclistes”. Segovia ha xifrat en 28 milions la inversió “de mínims” que seria necessària, i ha recordat que el Govern ha rebut 12,8 milions d’euros de l’Estat per a aquest propòsit.

“Demanem al Govern que faci servir aquesta moció i voti a favor de les propostes que reclamen una inversió concreta. No estem d’acord en quedar-nos només en les bones paraules, per això portem compromisos concrets”, ha exposat en la seva intervenció abans de l’abstenció . Incorporar l’any vinent una adjunta al Síndic de Greuges especialitzada en la vulneració dels drets de les dones també ha estat un dels compromisos concrets aprovats.

La portaveu dels comuns al Parlament ha sostingut que la Llei de lluita contra les violències masclistes “és una gran eina” però ha apuntat que “cal millorar-la”. En aquest sentit, la moció proposa “incloure la violència institucional, eradicar la re-victimització”, així com dur a terme un “càlcul pressupostari adequat per desplegar-la en tota la seva potencialitat”.