La portaveu de CatECP emplaça JxCat i ERC a actuar de manera responsable i formar un govern “amb urgència”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, ha lamentat que en aquests moments no s’estigui celebrant el ple d’investidura que hi havia convocat per avui i que el president del Parlament va suspendre divendres. “Amb cada investidura suspesa, el PP guanya temps”, ha dit la diputada. “Continuem amb les nostres institucions segrestades i l’autogovern suspès, i mentrestant el govern del PP aprofita per aprovar mesures com la renovació dels concerts a les escoles que segreguen per sexe, una política que té una clara majoria en contra al Parlament”, ha dit.

Pel que fa a la decisió del Tribunal Suprem de no deixar sortir Jordi Sànchez per al debat d’investidura, Alamany ha insistit que “és indignant i intolerable que el TS segueixi fent política i vulneri els drets polítics de la gent que està a la presó”. “El PP està practicant una involució democràtica, però precisament per això des de Catalunya hauríem de posar-hi responsabilitat i intel·ligència i formar un govern que acabi amb el 155”, ha afirmat. Per a la portaveu, “les investidures suspeses que estem vivint tenen el seu pecat original en l’acord que JxCat i ERC van signar a porta tancada on s’estableix que el president ha de ser de JxCat”. És per això que CatECP emplaça els qui tenen la responsabilitat de formar un govern, que ho facin “amb urgència”.

Alamany també s’ha referit a les mobilitzacions dels darrers dies: “Els carrers ens estan donant una lliçó davant la paràlisi que vivim, primer la vaga feminista del 8M i dissabte vinent la manifestació convocada per la Marea Pensionista, amb qui CatECP ens reunirem demà”. “Aprofito per dir-li a Albert Rivera que comenci a fer campanya ja per la manifestació de la Marea Pensionista i no s’hi hagi de sumar a l’últim moment com va fer el 8M”, ha etzibat la diputada al líder de Cs.

Per últim, Alamany ha valorat positivament la voluntat expressada per Òmnium Cultural d’eixamplar la base del sobiranisme: “Com a força progressista i sobiranista celebrem la decisió d’Òmnium”. “Per a nosaltres no és res nou, ho vam dir en campanya i ho hem continuat dient”, ha recordat. “De totes maneres”, ha puntualitzat, “sovint això es tradueix en xecs en blanc, i el que cal és estendre ponts”.