La portaveu de Catalunya en Comú Podem afirma que “ningú no entendria que les forces catalanes no aprofitéssim l’oportunitat de fer fora aquesta màfia de la Moncloa”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, ha afirmat avui que la moció de censura que es votarà divendres al Congrés dels Diputats “és una oportunitat per fer fora un Govern de corruptes que ha castigat Catalunya”. Alamany ha recordat la “regressió de drets i llibertats” que ha suposat el govern del PP, que “ha impulsat el 155”, i que “com diu la UDEF, s’organitza de manera criminal”. “Ningú no entendria que les forces catalanes no aprofitéssim l’oportunitat de fer fora aquesta màfia de la Moncloa”, ha dit.

D’altra banda, Alamany ha expressat el suport del seu grup a que el president de la Generalitat, Quim Torra, comparegui en sessió de control en el proper ple del Parlament. “És veritat que vivim una situació de excepcionalitat perquè no existeix Govern, però sí un soto-govern que pren decisions. Per exemple destinar 47 immobles a una subhasta enlloc de destinar-se a l’habitatge social”, ha exposat. “Ens agradaria poder preguntar pels motius d’aquesta decisió”, ha afegit.

Així mateix, la diputada ha aprofitat la roda de premsa per a celebrar que el passat dissabte Irlanda despenalitzés l’avortament amb un referèndum “històric”. “Celebrem que la societat irlandesa avanci en drets socials, és una victòria per a totes”, ha afirmat.