El diputat Joan Mena reclama al Govern del PSOE que faci complir la llei i les senténcies del Tribunal Suprem que declaren nuls els acomiadaments d’interins que tornen a ser contractats el setembre

El diputat d’En Comú Podem al Congrés encarregat dels temes d’Educació, Joan Mena, ha enregistrat una bateria de preguntes al Govern espanyol a qui reclama acabar amb la “sangria” d’acomiadaments a professors interins a finals de curs, els quals tornen a ser contractats posteriorment després de l’estiu- i demana que faci complir las llei i les sentències del Tribunal Suprem per les quals aquests es declaren nuls. El diputat dels Comuns esgrimeix les dades  oficials que confirmen que a l’agost es van perdre 202.966 afiliats/des a la Seguretat Social i que l’Educació és un dels sectors més afectats.

És per això que el també coportaveu d’Educació del grup confederal d’Unidos Podemos, Joan Mena, vol que l’Executiu del PSOE tingui en compte aquestes dades de l’atur i desglossi les de la Seguretat Social que corresponen a l’àmbit educatiu “per a poder pal·liar aquesta situació”. Mena es queixa que la xifra de docents donats de baixa de la SS sigui tan alta quan el juny passat el Tribunal Suprem va declarar nuls els acomiadaments de professorat interí a finals de curs que, posteriorment, tornen a ser contractats el setembre.

Les xifres revelen que l’atur al sector educatiu ha augmentat respecte el 2017, una pèrdua d’ocupació que segons senyala Mena és “la major de l’última dècada”. Només entre els mesos de maig i agost d’aquest any, el sector ha perdut 221.161 afiliats/des, la qual cosa suposa un 9,6% més que en el mateix període de 2017. En Comú En Comú denuncia a més que “la pràctica abusiva” d’acomiadar professionals de l’educació a final de curs per a no haver de pagar-los les vacances, també compta amb l’advertència de la Seguretat Social de perseguir-la. Per aquest motiu Mena exigeix al Govern que faci complir la llei i les sentències dictades al respecte.