La portaveu del grup al Congrés, Lucía Martín, diu que ha de servir “per acabar amb la corrupció del PP” i també per ajudar a “desescalar” el conflicte amb Catalunya

La notícia del dia és sense dubte la moció de censura que finalment ha presentat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, després de la sentència del Cas Gürtel que condemna al PP per corrupció i involucra al president del Govern, Mariano Rajoy. La portaveu del grup En Comú Podem al Congrés, Lucía Martín, ha volgut traslladar  “tot el suport” a la moció de censura en el que ha qualificat com “dia per a l’optimisme”, que ha de servir per “acabar amb la corrupció del PP”, però també per ajudar a “desescalar” el conflicte amb Catalunya. “No podem continuar ni un sol minut més amb el PP en el Govern de l’Estat”, ha afegit la diputada.

Ara caldrà esperar a dilluns i que la Mesa del Congrés doni el primer pas per a la celebració del debat de la moció de censura contra Rajoy. Per a Martín cal un govern que faci net, que acabi amb la corrupció i es dediqui a implementar totes les mesures que PP y Cs han estat vetant sistemàticament i per a les quals hi ha majoria al Congrés”.

Al mateix temps la diputada d’En Comú Podem, que ha aprofitat que era a Barcelona per fer les declaracions des del Parlament, ha destacat que la moció de censura també és “imprescindible” pel que fa a Catalunya, per a “recuperar la normalitat institucional, tornar a la política, al diàleg i desescalar la tensió i fer fora el PP del Govern de l’Estat”.

Sobre el posicionament de Cs de demanar eleccions, Martín l’ha titllat “d’un oportunisme partidista increïble” i un “cinisme absolut”, que “demostra una vegada més que bàsicament pensen en els seus interessos i no en la majoria de la ciutadania”.

En tot cas, la portaveu d’En Comú Podem al Congrés ha recordat que “surten els números amb o sense Ciutadans”, de manera que “els que tenim la urgència de fer fora el PP ho podem aconseguir”.

Respecte a la decisió que puguin prendre els partits nacionalistes i independentistes, Martín ha insistit que Sánchez “demana el suport de tota la cambra i, fins on jo sé, PDeCAT i ERC han expressat la necessitat de fer fora el PP com a màxima prioritat per a tothom i és totalment compartit, més enllà del programa que tingui cadascú. Tenim esperances”, ha conclòs.