Després de registrar la iniciativa els diputats Fèlix Alonso i Isabel Salut donen suport a la concentració de treballadors/es de l’empresa pública a l’exterior de la cambra baixa

El diputat d’En Comú Podem Fèlix Alonso i la diputada d’IU Isabel Salut han registrat avui al Congrés sengles peticions de compareixença dels titulars de les carteres d’Hisenda i de Foment, María Jesús Montero i José Luis Ábalos, respectivament, perquè detallin en seu parlamentària els plans del Govern per fer front a la delicada situació per la qual travessa Correus i el perill per a un bon nombre de llocs de treball d’aquesta empresa pública.

En concret, els parlamentaris plantegen que Montero i Ábalos expliquin “la situació actual del Pla de Prestacions del Servei Postal Universal, així com les mesures que posarà en marxa per solucionar el conflicte laboral provocat per la falta d’una correcte finançament de correus, l’adequació de la seva activitat a la realitat del mercat postal i la precarització, manca de reposició, pèrdua de drets i alta temporalitat d’una plantilla de 55.000 llocs de treball “.

Fèlix Alonso i Isabel Salut van estar acompanyats mentre registraven aquestes iniciatives a la cambra baixa per representants dels treballadors de Correus del sindicat Comissions Obreres. A continuació els van acompanyar a l’exterior de l’edifici parlamentari per mostrar el seu suport a les diverses desenes d’empleats que es concentraven allà en protesta pel desconeixement de les mesures que l’actual Govern del PSOE té per la seva empresa.

Salut i Alonso han coincidit a destacar la “importància estratègica de Correus, no només pels més de 55.000 llocs de treball que manté, sinó per la seva cobertura de tot l’Estat i també pel significat que tenen la seva important xarxa en el món rural”.

“Tot això -asseguren- està ara seriosament amenaçat pels que aposten pel desmantellament i la precarització, aquells que no inverteixen en Correus i permeten amb això que es dubti de la seva viabilitat i els que no atenen les exigències de modernització necessàries per atendre les demandes actuals del mercat de missatgeria”.

Els diputats han apuntat que “la funció de Correus per vertebrar el territori és insubstituïble, ja que permet que l’Estat arribi allà on no queda ja ni rastre dels serveis públics, ni de teixit econòmic”.

Isabel Salut i Fèlix Alonso van traslladar el “total suport” d’ECP i IU a les mobilitzacions anunciades pels treballadors i treballadores de l’empresa “en lluita pels seus justos drets, contra la precarització, l’enorme temporalitat i la pèrdua d’ocupació”. Van afegir que “donem suport també la seva defensa pel futur de Correus, que és la defensa dels serveis públics i dels recursos estratègics de l’Estat, que són de tots i totes”.