El diputat per Tarragona i alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, va aconseguir prèviament que els pressupostos de l’Estat recullin les bonificacions de l’AP-7 i el desdoblament de l’N-340 a Altafulla

El diputat d’En Comú Podem per Tarragona i alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha presentat un total de 30 esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat 2018, quatre a l’articulat i 26 d’altes i baixes. Del total, 10 pertanyen a les Terres de l’Ebre i les 20 restants al Camp de Tarragona.

Segons Alonso, aquests pressupostos contemplen partides llargament esperades pel territori i concretament allò que els alcaldes de l’N-340 han reclamat durant els darrers anys, com són les partides per a les bonificacions a l’AP-7 i el desdoblament de l’N-340 al seu pas per Altafulla per enllaçar amb l’AP-7. Segons el diputat d’ECP, això demostra “que quan ens unim i mobilitzem per causes justes les lluites donen fruits”. Els PGE 2018, a més, també recullen inversions en les línies de ferrocarril convencional, l’inacabable A-27 i el corredor Mediterrani.

Respecte a les millores que proposa via esmenes, el grup d’ECP destaca la reobertura de la línia Reus-Roda perquè els trens de mercaderies circulin per l’interior i la costa quedi alliberada per millorar el servei Reus-Tarragona-Altafulla-Torredembarra-Sant Vicenç-Barcelona. En referència a aquesta línia es demana una nova estació entre Creixell i Roda de Berà per donar servei a aquestes dues poblacions. A més, per tal de reduir l’impacte acústic, es reclamen pantalles acústiques a tots el trams.

La màxima preocupació pel grup confederal d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea és la connexió de la via convencional de ferrocarril amb la d’alta velocitat. Així, Alonso ha tornat a presentar, com ja va fer l’any passat, un bypass a l’alçada de Tarragona nord a tocar amb el terme municipal d’Altafulla que evitaria que la ciutat de Tarragona es quedi sense trens d’altes prestacions al 2020, moment en què està prevista la implantació de l’ample internacional a les vies des de València a Barcelona. Pel diputat dels comuns, “aquesta i d’altres esmenes pretenen que Tarragona i l’Ebre no es quedin desconnectats de la xarxa ferroviària d’alta velocitat i convencional”. Per reforçar la mobilitat sostenible, ECP torna a demanar el tren-tramvia que articuli les principals poblacions del Camp i eviti que Cambrils i Salou no tinguin enllaç amb Tarragona ciutat una vegada, tal i com proposen els seus alcaldes, es quedin sense el servei ferroviari actual.

Com no podia ser d’una altra manera, el diputat i alcalde d’Altafulla presenta varies iniciatives específiques per la seva població, entre les que destaquen la d’un parc subaquàtic que serveixi d’atractiu turístic per a bussejadors, millori l’ecosistema marí i aturi la regressió de la sorra a la platja d’Altafulla.

Per últim, en l’apartat de les Terres de l’Ebre, Alonso destaca la petició d’una partida per a la recuperació dels nivells de sediments del riu Ebre, una xarxa de Rodalies entre Tortosa i Castelló, la variant de l’N-420 a Corbera d’Ebre i Gandesa i un pla de reindustrialització per la zona de Flix i Ascó, entre d’altres.

Més de 2.100 esmenes a uns PGE 2018 que perpetuen el model de país del PP

En Comú Podem fa una valoració global negativa dels Pressupostos Generals de l’Estat 2018, que insisteixen en el projecte de país del Partit Popular i Ciutadans en el que els beneficis només els gaudeixen uns quants mentre la resta de la ciutadania ha de seguir estrenyent-se el cinturó. Així, tot i que el PIB torna a estar a nivells anteriors de la crisis econòmica, la despesa pública segueix igual que en els pitjors anys de l’austeritat. ECP lamenta, també, que el Govern del PP no hagi escoltat les reclamacions ciutadanes per elaborar els pressupostos. Ni s’han apujat les pensions al nivell que pugen els preus com reclamen els pensionistes ni s’ha dotat de pressupost el Pacte d’Estat contra la violència masclista.

Pel que fa a la inversió a Catalunya, En Comú Podem denuncia que el PP incompleix la Constitució i l’Estatut, que estipulen que el percentatge d’inversió a Catalunya ha de ser equivalent al del seu PIB respecte del conjunt de l’Estat. I és que el PIB que aporta Catalunya representa el 19,2% del de tot l’Estat mentre que només s’hi destinarà un 13,3% del pressupost.

Per tal de reparar tots aquests greuges, el grup confederal d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea ha presentat més de 2.100 esmenes als PGE 2018, el que de facto representa pràcticament un projecte de pressupostos nous. Amb totes aquestes esmenes es pretén apostar per un model socialment just, equilibrat territorialment i sostenible a nivell mediambiental.