El diputat Joan Mena diu que “no hi haurà normalitat fins que totes les preses per les seves idees polítiques siguin a casa; tampoc solució fins que tots ens comprometem amb el diàleg i la distensió”

A l’endemà de la Diada Nacional de Catalunya i la manifestació que va mobilitzar prop d’un milió de persones i va omplir el centre de Barcelona, el diputat d’En Comú Podem, Joan Mena, ha demanat al Congrés que totes les institucions i forces polítiques es comprometin amb una agenda de diàleg per a solucionar el conflicte amb Catalunya. Segons Mena, la d’ahir va ser “la Diada de les absències”, en referència als càrrecs polítics empresonats i als ‘Jordis’. “No hi haurà normalitat fins que totes les preses per les seves idees polítiques siguin a casa; tampoc solució fins que tots ens comprometem amb el diàleg i la distensió”, ha assegurat.

El diputat d’EUiA i els Comuns ha fet la reflexió que a l’actual moment polític, “qui no vulgui dialogar quedarà en la irrellevància política” i ha afegit que “seria un bon missatge a tots els catalans que avui aquest Congrés es posicionés a favor del diàleg i una sortida democràtica”.

D’altra banda, Mena ha assenyalat que “avui Catalunya està sense lideratge, quan més necessari és un lideratge inclusiu que empenyi cap endavanti s’ha referit a “les polítiques erràtiques de Torra en una conferència on no va dir res o l’entrevista on els seus silencis ho van dir tot”.

Remetent-se a les 5 propostes dels Comuns que ha presentat anteriorment Lucía Martín, la portaveu del grup, el diputat ha afirmat que “per a que guanyi tota la societat catalana, és el moment de les respostes front a aquells que no tenen proposta, els que es dediquen a desfer llaços perquè no tenen res que aportar o als que encara estan buscant el seu màster”.

En aquest sentit, Mena ha reiterat quina ha estat i és ls proposta d’En Comú Podem i del grup confederal -Unidos Podemos, ECP, En Marea-: un referèndum i el reconeixement de la plurinacionalitat. “Creiem que és una proposta majoritària i de consens. Fem possible una agenda de diàleg que serveixi per a millorar la vida de la gent. Això és per al que hem vingut”, ha sentenciat Mena.