Declaració d’EUiA davant els darrers esdeveniments a Veneçuela

Esquerra Unida i Alternativa condemnem els actes injerencistes que aquests darrers dies està rebent la República Bolivariana de Veneçuela per part de potències estrangeres, mitjans de comunicació i l’extrema dreta veneçolana.

Veneçuela com a país sobirà és lliure de decidir la seva organització política, per la qual cosa reconeixem el seu president, Nicolás Maduro, i l’Assemblea Constituent com a legítims per enfortir la pau, les consolidacions democràtiques i els avenços socials.

Expressem el nostre rebuig a l’expulsió de Veneçuela del Mercosur, tot seguint les ordres dels Estats Units. Totes les estratègies imperialistes estan abocades a fer-se amb els recursos naturals de Veneçuela i frenar els avenços socials de la regió.

Condemnem l’operació de propaganda perpetuada per un militar retirat, per paramilitars i civils mercenaris disfressats, a Valencia (Veneçuela), a les ordres de potències estrangeres, tal i com han reconegut públicament.

Alhora, exhortem els mitjans de comunicació catalans a contrastar les fonts, acabar amb els eufemismes, el biaix ideològic i la desinformació en informar de la realitat veneçolana.

Per tots aquests motius reiterem la nostra solidaritat internacionalista amb el poble veneçolà i el compromís amb la pau i el respecte a la sobirania dels pobles.