Ahir es van reunir les direccions d’Esquerra Unida i Alternativa, representada per la seva coordinació general, Mercedes Vidal i Hector Sánchez, i de Més País, representada pel seu coordinador general Juan Antonio Geraldes i la secretària d’organització Begoña Loira.

Després de la reunió, les dues formacions fan públiques les següents consideracions:

Pel que fa a Catalunya, avui en dia podem constatar que les eleccions del 14F no donaran peu a l’obertura d’un nou cicle, ja que les perspectives de pactes electorals es troben estancades i bloquejades per part de l’espai postconvergent.

Per tant, davant l’impàs entre el cicle que s’acaba i el proper, cal incidir amb una proposta que connecti el llegat del 15M i l’1O, incorporant la perspectiva de transició ecosocial, les lluites dels moviments socials i del moviment obrer. La proposta és, per tant, construir un front ampli, ja que és l’única manera de construir majories socials prou àmplies per donar resposta als reptes que tenim al davant com a país.

Cal un govern com més aviat millor per fer front a l’actual crisi sanitària i econòmica. A més, compartim l’anàlisi què a Catalunya no es pot pensar en cap canvi de règim, ni en una nova fase de conquestes socials, sense una aliança des de l’esquerra.

Aquest cicle polític s’ha esgotat en els darrers temps. Les forces que venien a canviar-ho tot es troben enmig d’un replegament, sense capacitat per interlocutar amb els anhels populars tant al nostre país com al conjunt d’Espanya. Així, les anomenades forces del canvi s’han anat allunyant dels seus objectius fundacionals.

S’ha compartit també la preocupació respecte a l’auge de l’extrema dreta i el paper que pot tenir a les eleccions a la Comunitat de Madrid. Cal una estratègia conjunta, plural i transversal que doni resposta al malestar derivat de la desigualtat i la desprotecció, garantint un futur de seguretat i llibertat a la majoria, per a esborrar del mapa polític els discursos de l’odi.

Des d’EUiA i Més País creiem que és necessària una recomposició de l’esquerra i el camp popular. En aquest sentit, treballarem conjuntament i teixirem aliances per fer avançar les forces d’esquerra i sobiranistes cap a construir una nova estratègia per a la majoria treballadora. Una estratègia de mig i llarg recorregut per acabar amb el règim del 78 i que plantegi un canvi des de la radicalitat democràtica.