El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i el co-coordinador general d’EUiA i secretari general de Comunistes, Hector Sánchez, han presentat avui l’acord entre les formacions per concórrer en coalició a 8 municipis catalans les pròximes eleccions municipals del 28 de maig.

L’acord entre formacions s’ha assolit als municipis de L’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sabadell, Mollet del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Sant Andreu de la Barca, i Vielha. Partint d’unes bases comunes, cada municipi ha signat l’acord en base a la correlació de forces local i amb les seves pròpies clàusules on queda recollida la línia d’actuació de la coalició electoral.

Els diferents documents recullen que “En base als pactes circumscrits en anteriors escomeses electorals entre els signants, i el bon resultat obtingut en aquests pactes, i amb la voluntat d’articular un acord pel qual els partits polítics signants col·laborin en el marc de les properes eleccions municipals”, aquesta coalició permetrà arribar a una població de 700.000 persones entre els diferents municipis signants, configurant així en aquests municipis l’opció electoral d’una autèntica transformació d’esquerres.

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha destacat que ”és un pacte molt potent i ambiciós que atorga a 700.000 persones del país la possibilitat de votar-nos. Mai hem renunciat als principis republicans i tenim la voluntat ferma de tornar a proclamar una República. Només si som molts podrem transformar les nostres viles i ciutats. Som els representants de les classes treballadores, dels true labour, dels qui van donar el seu nom al cinturó roig, que ho era perquè era el cinturó dels obrers i no per cap color associat a cap partit”. En els mateixos termes s’ha expressat el secretari general de Comunistes i co-coordinador general d’EUiA, Hector Sánchez, que ha assegurat que “l’acord és un primer pas que segur tindrà molt més recorregut i que és molt important en el camí de les esquerres sobiranistes a Catalunya, perquè existeix una majoria social d’esquerres i sobiranista a Catalunya, és una realitat”.

Han intervingut també Marta Vilaret, cap de llista d’Ara Mollet ERC a Mollet del Vallès, que ha fet palès que “molts municipis viuen amb resignació uns governs que són autèntics règims de molts anys amb una manca de projecte i un PSC que ha abandonat les polítiques d’esquerres” i Yasmina Sánchez d’EUiA Comunistes número 4 de la llista a Cornellà de Llobregat, que ha explicat que “l’acord és la formalització d’allò que ja era una realitat, el punt de trobada de les esquerres transformadores que ja compartien espais de reivindicació i lluites compartides”.

La benvinguda de l’acte ha anat a càrrec de, Jaume Graells, cap de llista d’ERC a L’Hospitalet de Llobregat, que ha volgut destacar que “és un acord de suma de les esquerres dins del catalanisme polític i ens acompanya la coherència de la història” i Olaya Lourdes Checa d’EUiA Comunistes, número 4 de la llista a L’Hospitalet de Llobregat, que ha posat l’accent en el canvi que mereix i necessita la ciutat “per deixar enrere la desídia de l’actual govern socialista a l’Hospitalet, que la ciutat sigui una ciutat de primera amb tots els barris de primera” .