Esquerra Unida i Alternativa ens solidaritzem amb el poble i el govern de Cuba que pateix el cruel i salvatge bloqueig per part dels Estats Units d’Amèrica. En el marc del la pandèmia mundial i la crisi que suposa pel món la COVID-19, la perpetuació del bloqueig és la cara més criminal del capitalisme i no fa més que perpetuar l’ asfixiant i atroç de la política dels EUA cap a la illa de Cuba.

Les multes imposades a tercers països que comercien amb la illa provoca l’impediment d’ operacions comercials i tripliquen els costos d’aquestes, atès que Cuba té penalitzacions per l’ús del dòlar en les seves transaccions. El bloqueig també impossibilita dotar-se dels equipaments  i materials mèdics necessaris per superar la pandèmia, prohibeix la compra de productes i tecnologies mediques que tinguin més d’un 10% de components estatunidencs.

Esquerra Unida i Alternativa ens unim a la Plataforma Defensem Cuba en la campanya internacional de condemna al bloqueig contra el poble de Cuba, i exigim que el Govern intercedeixi amb els Estats Units d’Amèrica per tal d’aixecar el criminal bloqueig contra la illa en aquest difícil context, en el que malgrat tot, Cuba està demostrant, una vegada més, la seva solidaritat internacionalista amb les dotacions mèdiques que participen a països com Itàlia o Andorra, a més a més de les tradicionals missions mèdiques a l’Àfrica i a l’Amèrica del Sud i el Carib.

Alhora exigim la fi del bloqueig i les sancions contra Veneçuela, Palestina, la República Democràtica de Corea del Nord i Iran, el bloqueig econòmic en aquests moments esdevé terrorisme contra els pobres.

#CatalunyaAmbCuba #CubaSalvaVidas #BloqueoNoSolidaridadSi