El Parlament de Catalunya aprova la nova Llei d’universalització de l’assistència sanitària, un gran avenç malgrat ser insuficient encara per assegurar el dret a l’Assistència Sanitària Universal a Catalunya

L’àrea de Salut de EUiA ha valorat positivament l’aprovació aquest dijous de la nova llei, de la qual hem de fer el seguiment del seu desplegament i del compliment de la mateixa.

Des d’EUiA felicitem a totes les forces polítiques i socials que han lluitat i ens hem mobilitzat durant més de cinc anys per aconseguir recuperar l’atenció sanitària sense exclusions, especialment la PASUCAT i los colectivos que formamos parte de la Marea Blanca de Catalunya y de les plataformes territorials.

És urgent elaborar el reglament perquè sigui efectiva amb totes les garanties i que ningú quedi exclòs del sistema de salut, per falta de l’empadronament  o a d’altres causes. S’han de resoldre els problemes detectats en l’atenció urgent de les persones que no tinguin targeta sanitària, incloent-hi a menors i embarassades.

La formació expressa el seu orgull per la feina que estan realitzant els i les activistes de l’organització en defensa de la salut i la sanitat pública.

Ens sentim co-partícips en aquesta lluita i seguirem lluitant al costat de la Marea Blanca i en coordinació amb els nostres companys i companyes d’Unidos Podemos per tal que el Reial Decret 16/2012 sigui derogat a tot l’estat espanyol.

No tornarem a recuperar els drets que teníem fins que no s’anul·li l’esmentat RDL.

Exclusió sanitària mai més!