L’assemblea local felicita la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès per haver recollit un miler de signatures contràries a aquesta mesura

Davant les notícies referents a la marxa enrera per part de la Fundació Sanitària de Mollet (FSM) en la seva intenció d’obrir una unitat de medicina esportiva de gestió privada a l’Hospital de Mollet, EUiA vol manifestar la seva satisfacció pel que suposa evitar la mercantilització d’unes instal·lacions públiques al servei d’interessos privats.

En aquest sentit, EUiA de Mollet vol fer un reconeixement a la feina feta per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, la qual ha lluitat incansablement per evitar que es fes negoci amb l’Hospital de tots i totes, amb diverses mobilitzacions i concentracions, incloent-hi la presentació d’una moció al darrer Ple Municipal que va ser aprovada. Així mateix, EUiA vol felicitar a la Plataforma per haver recollit un miler de signatures entre la població en contra d’aquesta mesura. Aquest és un exemple més que l’activitat a peu de carrer dels moviments socials és una de les eines més importants que té la societat per aconseguir victòries en matèria de justícia social i serveis públics.

No obstant, davant la intenció de la FSM d’implantar aquesta unitat de medicina esportiva a les instal·lacions del sociosanitari -edifici del qual n’és propietària-, EUiA de Mollet comparteix la inquietud de la Plataforma pel que fa a les possibles disfuncionalitats que aquesta activitat pugui suposar en les llistes d’espera, tant d’especialistes com de proves.

Per últim, EUiA Mollet considera que aquest fet representa una victòria de la societat civil organitzada, i a la vegada una nova desfeta de l’alcalde Monràs, vicepresident del patronat de la FSM, alma màter i principal impulsor d’aquest projecte de medicina esportiva privada.