La formació reitera el seu suport al govern cubà i el seu rebuig a la ingerència  dels EUA en els assumptes interns del país

Esquerra Unida i Alternativa reitera el seu suport al govern cubà i condemna les declaracions del President dels EUA, Donald Trump, al revertir els discrets avenços assolits durant el període Obama amb la intensificació del bloqueig genocida que assola el poble cubà des del 1961.

Reiterem el nostre suport al compliment del dret internacional, el dret de tots els pobles a l’autodeterminació i la sobirania, i el nostre rebuig a la ingerència  dels EUA en els assumptes interns cubans.

Esquerra Unida i Alternativa no pot més que recordar el paper de Cuba en la lluita contra l’analfabetisme i per la universalització de la salut, entre d’altres, tant a les seves fronteres com a les múltiples missions que ha dut a terme en els països més pobres del món, destacant-ne entre d’altres, la lluita contra l’epidèmia d’Ebola. Cuba és una nació solidaria i no pas una amenaça pel món.

Reiterem doncs la necessitat del restabliment de relacions, les quals tenen un amplíssim consens entre la població estatunidenca. El bloqueig només alimenta l’odi de la màfia de Miami molt ben posicionada políticament en les administracions nord americanes.

Exigim doncs, la fi del bloqueig, la devolució de la Base Naval de Guantánamo i l’excarceració d’Ana Belén Montes.

Barcelona, 27 de juny del 2017.