El coordinador general, Joan Josep Nuet, qualifica els resultats del 21D de “molt insuficients” i urgeix a avançar cap a la ruptura del Règim del 78 durant el Consell Nacional de la formació, que també ha aprovat celebrar una conferència organitzativa pel 17 de març i aprofitar per celebrar el 20è aniversari d’EUiA

El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, ha refermat avui l’aposta de la formació per consolidar Catalunya en Comú, avançar cap a la ruptura del Règim del 78 i desplegar una agenda constituent cap a un “projecte plurinacional”. En la seva intervenció durant el Consell Nacional d’EUiA celebrat aquest dissabte, ha reclamat reforçar la mobilització social després d’uns resultats a les eleccions del 21D que ha qualificat de “molt insuficients”.

“Els resultats d’aquest 21-D no són gens satisfactoris. La posició adoptada per CatComú-Podem d’obrir una perspectiva de canvi basada en la centralitat de les polítiques socials i un catalanisme popular integrador d’identitats i, alhora, redissenyador de Catalunya com a subjecte polític de forma fraternal amb la perspectiva de canvi a Espanya i els seus pobles, ha obtingut un resultat molt insuficient”, ha constatat en el seu informe polític.

Davant d’això, ha instat a “consolidar” el projecte de Catalunya en Comú, abordar “de forma immediata” la seva Assemblea Organitzativa i “comptar amb totes les energies de Podem en aquest nou projecte català”. Per a Nuet, és necessari “mantenir i perseverar en la idea de ruptura del Règim del 78”, que considera “necessària pels canvis econòmics i socials i d’arrel democràtica i també per la reconfiguració de les sobiranies en un projecte plurinacional”.

Així mateix, ha defensat incidir en el catalanisme popular “com a factor aglutinador” que “no contraposa la gestió de la sobirania de Catalunya com a subjecte polític amb la fraternitat amb un projecte republicà, federal i plurinacional pel conjunt de pobles d’Espanya”. “Seguim apostant pels processos constituents no subordinats i les repúbliques”, ha sentenciat.

20è aniversari EUiA

El Consell Nacional d’EUiA també ha aprovat celebrar una conferència organitzativa el proper 17 de març, que consistirà en un debat polític i un acte festiu que commemorarà els 20 anys d’Esquerra Unida i Alternativa i que, ha exposat Nuet, “servirà per reforçar la participació d’EUiA a l’assemblea organitzativa de Catalunya en Comú” que tindrà lloc posteriorment.