La formació s’oposa a fer extensiu a tota la xarxa el model de connivència entre la sanitat pública i privada

Esquerra Unida i Alternativa s’oposa frontalment a l’avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l’assistència sanitària, perquè és una proposta normativa elaborada pel Departament de Salut amb diverses entitats lligades al interessos privats i que té com a objectiu  modificar les lleis actuals de la sanitat pública per empitjorar-les encara més.

La formació denuncia l’actual política del Govern de la Generalitat de fer extensiu a tota la xarxa sanitària pública i de dotar de suport legal l’actual model de connivència entre las sanitat pública i la sanitat privada, la qual cosa suposarà una manca de control sobre els recursos econòmics destinats a la sanitat pública.

Aquest avantprojecte de llei implica també una major precarització de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de la salut. Volem pertànyer a l’empresa pública Institut Català de la Salut i a la xarxa Sanitària d’Utilització Pública i lluitarem per a defensar els nostres drets com a treballadores públiques.

Esquerra Unida i Alternativa porta anys denunciant els efectes perversos de l’activitat privada en els centres sanitaris públics i cridant a la mobilització en defensa d’un sistema públic de salut per a tota la ciutadania.

Exigim coherència al conseller Comin, davant els seu anunci d’implementar mesures per enfortir l’atenció primària de salut que no es materialitzen a la pràctica.

La mobilització és una eina necessària per aturar aquets avantprojecte, tal com van iniciar les plataformes i la Marea Blanca divendres, cremant simbòlicament el text al carrer i sol·licitant la seva retirada.

EUiA demanarà als seus representants municipals i càrrecs públics que facin seva i presentin als seus respectius àmbits la moció elaborada per la Marea Blanca de Catalunya, per tal de lluitar i fer extensiva l’oposició a l’avantprojecte.

La Catalunya que volem és la que tingui un sistema públic de salut universal, equitatiu, solidari, de qualitat garantida, sense llistes d’espera, amb una atenció primària de salut forta, amb participació de la ciutadania organitzada.

Exigim al Govern de la Generalitat la retirada de l’avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l’assistència sanitària i que obri el diàleg amb els grups parlamentaris i amb les organitzacions socials sobre el model de sanitat que volem.

Barcelona, 25 de juny del 2017