La reforma que s’adoptarà en els pròxims dies preveu una reducció important de les indemnitzacions per acomiadament

El sindicat francès CGT ha convocat per al dia d’avui una vaga general davant l’anunci d’Emmanuel Macron, president de la República Francesa, d’aprovar una nova reforma del Codi de Treball francès que, segons l’opinió d’aquest sindicat, “constitueix una nova ofensiva contra els drets laborals”.

Es tracta d’una reforma basada en la “flexiseguretat” danesa, experiència que s’ha mostrat regressiva en els últims temps, amb una “flexibilitat” sempre potenciada sobre seguretat.

La reforma que s’adoptarà en els pròxims dies preveu una reducció important de les indemnitzacions per acomiadament. A més, en els acomiadaments per causes econòmiques en empreses multinacionals, l’àmbit de referència passarà a ser nacional i no mundial, com era fins ara, el que facilitaria l’acomiadament de treballadors.

D’altra banda, la reforma persegueix també afeblir l’organització sindical de les treballadores franceses, augmentar la precarietat i aprofundir en canvis de jerarquia normativa que situen les treballadors en una major indefensió.

Des d’EUiA volem manifestar la nostra solidaritat amb les treballadores franceses en la seva lluita contra una reforma laboral que no pot veure’s de forma aïllada, sinó que forma part de la globalització neoliberal, de retallada  transnacional dels drets dels treballador / es i promoció de la precarització laboral, mitjançant l’afebliment de l’organització obrera i la individualització de les relacions laborals.

Desitgem als companys i companyes francesos que aquesta jornada de vaga general i les manifestacions que s’han convocat a les principals ciutats del país siguin un èxit i aconsegueixin els seus objectius.

Món del Treball d’EUiA.