Els mecanismes de privatització i comercialització de la salut i la protecció social s’estan expandint a tot Europa, impulsats per polítiques neoliberals que només tenen en compte els interessos del mercat.

La comercialització de la salut té conseqüències desastroses sobre l’accés a l’atenció sanitària i comporta una exclusió creixent de grups importants dins de la població; joves, dones, persones aturades, persones grans, persones amb discapacitat, migrants.

Al mateix temps, la precarietat, la por i la resignació han creat un terreny fèrtil per a la demagògia de l’extrema dreta.

El proper dia 7 d’abril, d’acord amb la campanya  de la Xarxa Europea contra la Mercantilització de la Salut  http://europe-health-network.net/   i de la Protecció Social i el People’s Health Movement  https://phmovement.org/  a Barcelona, com a altres  ciutats europees i com s’haura fet el dia 2 a Brussel.les en una acció unitària europea, tindrà lloc una manifestació sota el lema Per la Nostra Salut que s’iniciarà al Parc de la Ciutadella i acabarà a la Plaça de Sant Jaume.

Un llençol blanc amb el lema Per la Nostra Salut i portat per activistes de diferents moviments socials en defensa del dret a la salut encapçalarà la manifestació.  Al seu darrera les pancartes i cartells de tots els moviments socials.