La sectorial de Salut de la formació se suma a la concentració de demà a Pl. Sant Jaume i a la vaga de tot el personal sanitari dels dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre

EUiA Salut defensem les reivindicacions de tot el personal de l’Atenció Primària i el personal sanitari i les seves demandes d’un augment de pressupost que millori les condicions laborals i que possibiliti una atenció pública de qualitat.

La manca d’inversió i les retallades aplicades pels successius governs de la Generalitat des de 2011 han eliminat llocs de feina i precaritzat les condicions de treball. Això ha tingut com a conseqüència l’augment del temps d’espera de visita, els canvis freqüents en els equips, la impossibilitat d’una atenció de qualitat per manca de temps i la saturació en els serveis d’urgències dels hospitals i els centres d’urgències d’atenció primària (CUAP).

A hores d’ara, la qualitat assistencial del sistema sanitari públic català es manté gràcies a l’esforç i la implicació dels seus treballadors i treballadores.

Considerem que l’Atenció Primària és la porta d’entrada del sistema sanitari i perquè això sigui possible s’ha d’augmentar el pressupost fins que es puguin realitzar totes les funcions que li són pròpies amb continuïtat, tant del metge/metgessa i la infermera de capçalera com de la resta de l’equip.

La reducció del pressupost afecta tot el sistema i comporta un augment de les llistes d’espera per a intervencions i per a proves diagnòstiques.

EUiA Salut defensem i reclamem una Atenció Primària al servei de les necessitats de les persones, amb uns treballadors i treballadores que puguin desenvolupar dignament la seva feina. També un augment pressupostari suficient per a una sanitat 100 x100 pública, universal, de qualitat, amb gestió transparent i rendiment de comptes a la ciutadania.

Cridem a la mobilització i ens adherim a la concentració convocada per CCOO demà divendres, 23 de novembre, a les 10.30 hores a la Pl. Sant Jaume i a la convocatòria de vaga de Metges de Catalunya, Rebel·lió Primària i CGT els dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre.