Aquest migdia el coordinador general d’EUiA i candidat número 5 de Catalunya en Comú-Podem a les eleccions catalanes del 21-D, Joan Josep Nuet, i la responsable de Món del Treball de la formació i també candidata, Núria Lozano, han visitat al Prat de Llobregat els treballadors i treballadores en lluita del grup Titan (fabricant de les pintures Titanlux) per expressar-los la seva solidaritat. La plantilla dels diversos centres productius del grup ha iniciat mobilitzacions en defensa dels seus llocs de treball, amenaçats per una mala situació financera de la companyia, resultat de la seva activitat especulativa, i que pretén afrontar acomiadant el 33% d’empleats. L’objectiu de la direcció seria seguir reduint la plantilla fins a redimensionar els costos laborals a un 10% de la facturació.
Nuet, que ha estat convidat a adreçar-se en nom d’EUiA a les treballadores de Titan concentrades davant la fàbrica del Prat, s’ha ofert a portar el seu conflicte al Parlament de Catalunya a partir del 22-D. Així mateix, han pres la paraula en defensa de la plantilla de Titan els també candidats de Catalunya en Comú-Podem, Conchi Abellán i Lucas Ferro, i representants dels sindicats COBAS i UGT.
Els treballadors i treballadores dels centres de producció de Titanlux, ubicats al Prat, denuncien que la reducció de personal anunciada pel grup Titan no té a veure amb el funcionament de l’empresa, que l’any 2016 va tancar amb una facturació de 103 milions d’euros, amb els quals va obtenir uns beneficis de 2,3 milions. Els mals resultats financers actuals serien resultat d’una inversió en accions del Banc Sabadell, que hauria originat als propietaris del grup pèrdues per un valor al voltant dels 90 milions d’euros. Industrias Titan és una de les societats més potents del sector de la pintura. El grup és propietat de la família Folch-Rusiñol i té més de cent anys d’història, durant els quals mai ha registrat pèrdues.
L’empresa té actualment una plantilla de 342 persones, front a les 720 de l’any 2007 i les 420 del passat mes d’abril, abans de començar un procés de reducció de plantilla que si bé inicialment va tenir lloc mitjançant cessaments pactats, actualment s’està realitzant mitjançant acomiadaments objectius individuals, sense recórrer a la presentació d’un l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO).
Les treballadores rebutgen els plans de subcontractació de la producció a la planta de resines i la venda del patrimoni immobiliari del grup, així com possibles reduccions salarials o nous acomiadaments, sense la via de l’ERO.
La plantilla de Titan té convocades aturades des del 21 de novembre passat i fins a final d’any tots els dimarts i dijous, de les 11 a les 13 hores i de 15 a 17 hores.